Af en toe kun je best wat hulp gebruiken. Via wehelpen.nl/akkrum-nes kunnen mensen elkaar binnen een paar minuten om hulp vragen én hulp bieden. Van de hond uitlaten tot boodschappen doen. En van de heg snoeien tot schilderles. Of maak een groep aan, zodat de mantelzorger hulpvragen kan stellen aan de hele groep bekenden tegelijk.

Er is hulp als je dit nodig hebt van een 'vrijwilliger in de buurt' tot 'ondersteuning van een professional'. Je kunt altijd terecht bij één van de onderstaande organisaties die wehelpen/akkrum-nes ondersteunen of loop binnen bij de WeHelpen balie in de bibliotheek.

 

Foar Elkoar

Heerenveen

Vrijwilligers van Foar Elkoar wonen in de buurt en helpen u graag. Hun doel is het opgang brengen van een grotere sociale samenhang en leefbaarheid in het dorp. Mensen vanuit hun talent in hun kracht zetten om er “foar elkoar” te wêzen. Verantwoordelijkheid voor elkaar en met elkaar. Iedereen doet mee! Heeft u vragen over WeHelpen in Akkrum en Nes? Zoals het aanmaken van een account of over het gebruik van de website? Maar ook voor andere vragen kunt u contact opnemen via akkrum-nes@wehelpen.nl of loop op woensdagmiddag eens binnen bij de WeHelpen balie in de bibliotheek.

Meitinker

Heerenveen

Heeft u vragen over wonen, zorg, welzijn of meedoen, dan kunt u bij een meitinker terecht. Iedere wijk en ieder dorp heeft een vaste meitinker. De meitinker zoekt samen met u een oplossing. De meitinker weet welke mogelijkheden er zijn en kan u zo nodig doorverwijzen. U staat er dus niet alleen voor! Voor een afspraak met uw meitinker in uw buurt of dorp bel met de gemeente Heerenveen via telefoonnummer 14 0513 of kijk hier voor meer informatie.

Caleidoscoop en het VSP

Caleidoscoop

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Heerenveen. Ze werken samen met bewoners aan een leefbare samenleving. Dit doen ze door vrijwilligers te ondersteunen, verbindingen te leggen tussen organisaties en initiatieven te nemen op het gebied van leefbaarheid. Het Vrijwilligers Servicepunt (VSP) van Caleidoscoop brengt mensen die vrijwilligerswerk willen doen in contact met vrijwilligersorganisaties. Het VSP helpt als u zelf op zoek bent naar een vrijwilliger. Het heeft een adressenbestand van zowel vrijwilligers als mantelzorgers.
Bel met 0513 - 629 090 of kijk hier voor meer informatie

HeerenveenHelpt

HeerenveenHelpt

De gemeente Heerenveen helpt inwoners bij het zoeken en het vinden van passende oplossingen en mogelijkheden, op allerlei verschillende gebieden. Speciaal hiervoor is een digitaal informatieloket voor formele én informele zorg en hulp gecreëerd: HeerenveenHelpt.nl. Meer informatie voor mantelzorgers is bijvoorbeeld te vinden op www.heerenveenhelpt.nl/mantelzorgers. De mantelzorgpas is te gebruiken voor praktische diensten als ontspannende activiteiten. De website staat boordevol informatie, tips, suggesties en ervaringen. Voor de nodige ondersteuning, begrip en een hart onder de riem. Iedere stichting, organisatie, vereniging en regeling die zicht bezig houdt met sociaal maatschappelijke dienstverlening kan een plekje krijgen op deze website.
Ook voor meer informatie over dementie kunt u dus hier terecht

Openingstijden WeHelpen balie:

woensdagmiddag 15.00 - 17.00 uur (na de zomer weer open)
Bibliotheek, Boarnswâl 15 Akkrum

woensdagmiddag 15.00 - 17.00 uur
Rabobank, Burg.Kuperusplein 140 Heerenveen

alle werkdagen
Caleidoscoop, Weegbree 72 Heerenveen

Word dementievriendelijk! Doe GOED

Caleidoscoop

Of u nu boodschappen haalt of helpt in de tuin. Via de online training 'Doe GOED' kunt u leren hoe u om kunt gaan met situaties waarbij u hulp heeft aangeboden en u te maken krijgt met iemand met dementie. Een mevrouw die de deur opendoet en geen idee heeft wat u komt doen. Een meneer die tijdens een gezamenlijke wandeling met de hond stellig beweert dat jullie echt de verkeerde kant op gaan...Met deze gratis training ‘GOED omgaan met dementie’ test u in 15 minuten uw kennis over dementie. U leert in een aantal stappen hoe u contact maakt met iemand met dementie en hoe u hem of haar kunt helpen.
Doe hier de online training.

Toolkit voor organisaties

toolkit

Er is een toolkit beschikbaar dat o.a. bestaat uit folders, posters en ansichtkaarten die u kunt meegeven aan cliënten of patiënten die te maken hebben met dementie. Met het materiaal kunt u helpen om het project en de website wehelpen.nl/akkrum-nes zo bekend mogelijk te maken onder de inwoners van Akkrum en Nes. Heeft u de toolkit niet ontvingen of wilt u materiaal bijbestellen of downloaden? Dan kan dat heel eenvoudig via de website: www.heerenveen.nl/dementie